Cursus Communicatie voor (aankomend) teamleiders / supervisors Pools-, Engels-, Spaans-, Oekraïens- of Roemeenstalige medewerkers

1 daagse cursus

Onze interactieve cursus Effectief communiceren en samenwerken binnen een multiculturele organisatie is bedoeld voor de medewerkers die de groepen aansturen en/of capaciteiten hebben om door te groeien naar een aansturende of leidinggevende functie. Door een andere manier van leidinggeven in Nederland en in het land van herkomst van de internationale collega ontstaat er vaak verwarring over de inhoud van de functie en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Dit veroorzaakt uiteindelijk een verzet van de overige medewerkers, verslechtert de sfeer in het team en zorgt uiteindelijk voor verminderde productie en soms zelfs tot vrijwillig ontslag van waardevolle medewerkers. Deze cursus wordt op een interactieve manier gegeven: geen ppt presentatie waarin de deelnemers in een schoolbankje zitten. Zo werkt dat eenmaal niet in de operatie! We werken interacief, met de voorbeelden vanuit de praktijk!

Na de cursus zijn de deelnemers in staat om beter en effectiefver te communiceren, met het oog op de culturele verschillen die in de multicultiurele organisatie niet weg te denken zijn.

Het is gebleken dat deze werkwijze zeer geslaagd is en dat de communicatie en de samenwerking op één werkvloer waar internationale én Nederlandse collega’s samen werken, verbeterd en geoptimaliseerd wordt. Zo hebben we elk jaar, naast nieuwe klanten, ook veel terugkomende, tevreden vaste klanten. Wilt u weten voor wie we afgelopen jaren mochten werken? Zie de rubriek Referenties of bekijk de LinkedIn pagina van Jola voor de impressie van de recente cursussen.

Onze cursussen zijn geacrediteerd en worden doorgaans gesubsideerd door o.a. Colland (afhankelijk van de CAO tussen 50%- 85%) en HandelGroeit (30%).

Voor de inhoud van het programma verwijzen we u graag naar de rubriek Aanmelden Training. Daar kunt u de informatie over de cursus(sen) vrijblijvend en kosteloos aanvragen. We nemen daarna binnen 2 dagen contact met u op.

Personeelstrainer beschikt over 12 jaar expertise en werkt met een netwerk van 14 ervaren trainers en een netwerk van verschillende tolken.

Programma

- Basisprincipes en veiligheidsnormen tijdens het werken in Nederland
- Andere hiërarchie in het land van herkomst en in Nederland
- Verschillen in communicatievormen met internationale en Nederlandse collega’s
- Stoppen met ‘’JA’’ knikken, doorvragen
- Sociale omgangsnormen in Nederland
- Collegialiteit, begrip en samenwerking
- Voorbeeldfunctie, motiveren van collega’s
- Aanspreken en correct delegeren
- Verantwoordelijkheid nemen, organisatie van de werkplek en planning

DUUR

dagen, 1 keer per week van 09.30-16.30

LOCATIE

in-company of op 1 van onze locaties (inschrijving vanaf 1 deelnemer)