Cursus Effectief communiceren en samenwerken voor Pools-, Engels-, Spaans-, Oekraïens- of Roemeenstaligen medewerkers

3 daagse cursus: 1 cursusdag per week (therorie + praktijk)

Door een andere manier van communiceren en leidinggeven in het land van herkomst ontstaat er vaak verwarring over de inhoud van de functie en over de taken die uitgevoerd moeten worden. Zo knikken de medewerkers vaak ‘’ja’’ en doen ze het toch niet. Ligt dat aan d(i)e medewerker? Of aan de manier van leiding geven, delegeren en communiceren?

Al bij al: de miscommunicatie veroorzaakt uiteindelijk een verzet van de medewerkers, heeft een negatieve invloed op de sfeer in het team en zorgt uiteindelijk voor verminderde productie en soms zelfs tot vrijwillig ontslag van waardevolle (schaarse!) internationale medewerkers.

Deze interactieve cursus is bedoeld voor uw Pools-, Engels-, Spaans-, Oekraïens of Roemeenstalige werknemers die met andere (ook vaak anders qua afkomst en taal) medewerkers binnen uw organisatie communiceren.

Tevens is deze cursus een zeer geschikte vorm van het opleiden van de medewekers die capaciteiten hebben om door te groeien naar een aansturende of leidinggevende functie. We trainen in de taal van de werknemer: Nederlands, Pools en Engels door de deze talen sprekende trainer. In het Roemeens-, Oekraïens- en Spaans trainen we in het Pools of Nederlands met behulp van onze bevriende, ervaren collega-tolken.

Onze cursus wordt gegeven in kleine groepen met aandacht voor zowel de individuele deelnemer als het groepsproces. De deelnemers worden getraind zowel theoretisch als praktisch op basis van de theoriemodellen en door middel van verschillende rollenspellen en casussen vanuit de praktijk op de werkvloer. Deze manier van werken hanteren we al jaren. Het is gebleken dat deze werkwijze zeer geslaagd is en dat de communicatie en de samenwerking op één werkvloer waar internationale én Nederlandse collega’s samen werken, verbeterd en geoptimaliseerd wordt. Zo hebben we elk jaar, naast nieuwe klanten, ook veel terugkomende, tevreden vaste klanten. Wilt u weten voor wie we afgelopen jaren mochten werken? Zie de rubriek Referenties of bekijk de LinkedIn pagina van Jola voor de impressie van de recente cursussen.

Onze cursussen zijn geacrediteerd en worden doorgaans gesubsideerd door o.a. Colland (afhankelijk van de CAO tussen 50%- 85%) en HandelGroeit (30%).

Voor de inhoud en het programma van alle 3 modules (ook los te boeken!) verwijzen we u graag naar de rubriek Aanmelden Training. Daar kunt u de informatie over de cursus(sen) vrijblijvend en kosteloos aanvragen. We nemen daarna binnen 2 dagen contact met u op.

Personeelstrainer beschikt over 12 jaar expertise en werkt met een netwerk van 14 ervaren trainers en een netwerk van verschillende tolken.

DUUR

dagen, 1 keer per week van 09.30-16.30

LOCATIE

in-company of op 1 van onze locaties (inschrijving vanaf 1 deelnemer)